Visualiserer pasientforløp

Systemet eSP som er utviklet av Hemit og St. Olavs Hospital hjelper sykehusene i Midt-Norge å implementere standardiserte pasientforløp.

​En strømlinjeformet og mest mulig smertefri vei gjennom sykehuset, fra du blir syk til du er ferdig behandlet. Dette målet blir lettere å nå ved hjelp av et unikt dataverktøy, eSP, som er utviklet av Hemit og St. Olavs Hospital.

eSP (elektroniske standardiserte pasientforløp) samler data fra det pasientadministrative systemet (PAS) hver natt. Informasjon om blant annet ventetid, diagnose og behandling hentes ut og presenteres på en brukervennlig, enkel og intuitiv måte.

– eSP er den nødvendige IKT-støtten man må ha i standardiserte pasientforløp. Det bidrar blant annet til å minimalisere såkalt «ikke-medisinsk ventetid», sier initiativtaker og klinikksjef ved Kreftklinikken på St. Olavs Hospital, Jo Åsmund Lund.

Utviklet i tett samarbeid med sykehuset

I utviklingen av eSP har Hemit samarbeidet tett med det kliniske miljøet ved St. Olavs Hospital for å sikre at verktøyet både er brukervennlig og intuitivt.

I løpet av mars 2016 blir det også mulig å visualisere pasientforløpene på tvers av alle sykehusene i Helse Midt-Norge.

Det betyr at når en pasient for eksempel blir lagt inn på sykehuset i Volda, sendt videre til St. Olavs Hospital – og tilbake igjen – så har helsepersonell muligheten til å følge med på hva som skjer med pasienten, hva slags behandling hun har fått og eventuelt hvilken oppfølging som er planlagt.

– Med eSP har du mye mer kontroll på hva som skjer med pasienten før, under og etter behandling, sier Jo Åsmund Lund.
At ting flyter bedre innenfor sykehuset, merkes naturlig nok også for pasientene.

– De vil merke at det er mye mindre sommel og glipper på grunn av logistikkutfordringer. De vil også merke at det går raskere fra de har vært til konsultasjon til de har fått en diagnose – og akkurat det er spesielt viktig for pasientene – å slippe å leve lenge i uvisshet, sier han.

 

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.