Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.
logo Hemit

– Det mest fantastiske gruppearbeidet jeg har vært med på

Å være sommerstudent i Hemit har innfridd forventningene, og vel så det, ifølge Julianne Brendeløkken.

Sommerjobb-2024-Julianne

Foto: Hemit

Julianne Brendeløkken tar master i Kybernetikk og Robotikk ved NTNU i Trondheim. I sommer jobbet hun i Hemit.

I sju uker fikk Julianne Brendeløkken (30) og fire andre studenter jobbe med å utvikle helseteknologiske applikasjoner i Hemit.

– Jeg har lært mye mer enn jeg trodde jeg skulle gjøre. Jeg har skrytt av Hemit i hele sommer, og jeg tror andre studenter har blitt litt misunnelige på oss som jobbet i Hemit, sier Brendeløkken.

– Utrolig givende

Brendeløkken, som har en master i Kybernetikk og Robotikk fra NTNU Gløshaugen, bestemte seg tidlig for å søke sommerjobb i Hemit da stillingen dukket opp på Finn.no.

– Da jeg så annonsen begynte jeg straks å undersøke hva slags bedrift Hemit var. Jeg ble inspirert av tanken på å kunne gjøre noe som ga mening. Sommerjobben virket givende, sier hun.

Før Brendeløkken startet i Hemit, håpet hun på en jobb med mange nye faglige utfordringer.

– Har sommerjobben levd opp til forventningene?

– Definitivt! Jeg har lært mye om både systemutvikling, teknologi, og hvordan det kan bidra til å bedre helseansattes arbeidshverdag. Det har også vært veldig artig og lærerikt å jobbe med de andre studentene.

– Ulik fagbakgrunn

De fem studentene som fikk sommerjobb i Hemit, hadde alle ulike fagbakgrunner, og jobbet tverrfaglig med å videreutvikle produktene MatErVitalt og Virtuelle eksaminasjonsrom (VER).

Mens MatErVitalt er en applikasjon som skal sørge for at pasienter på sykehus får i seg nok, og riktig mat ut ifra sin sykdom, er VER et verktøy som gjør at leger og helsepersonell kan få beslutningsstøtte fra spesialister som ikke er fysisk til stede. Dette ved at pasientens puls, temperatur og eksempelvis blodtrykk, overføres til spesialisten.

Studentene måtte blant annet utvikle et produktkonsept, utvikle designskisser, undersøke brukerbehovet og oppdatere grensesnitt til mobile enheter på sykehuset.

– Å få jobbe med dette har vært utrolig givende. Jeg har selv observert hvor frustrerte leger og sykepleiere kan bli på systemer, teknologi og medisinsk utstyr. Det føles godt å kunne bidra til å gjøre arbeidshverdagen enklere for dem som bruker så mye av sitt liv til å ta vare på andre.

Før de kom i gang med selve produktutviklingen, fikk studentene et godt innblikk i kunden og kundens arbeidshverdag på sykehuset. I tillegg til å ha en spennende omvisning på St. Olavs hospital, fikk de også sitte på medlytt hos Hemithjelp, som supporterer sykehusansatte som trenger teknologisk bistand.

–Det var kjempespennende å sitte på medlytt hvor vi fikk høre hva en bruker på sykehuset kan få problemer med. Ute på sykehuset fikk vi sett hvordan Hemit jobber, og teknologiene som blir tatt i bruk der. Alt dette var veldig nyttig å ta med seg videre i arbeidet med å videreutvikle VER og MatErVitalt, sier hun.

En gruppe mennesker som poserer for et bilde

Foto: Hemit

Sommerstudenter i Hemit 2024. Fra venstre: Mikael Karlsen Hauglid, Julianne Brendeløkken, Frida Strandkleiv Øverland, Kaia Kolstad og Mikael Claus Marleou

– Fantastisk gruppearbeid

Til tross for at Brendeløkken opplevde å ha mye egenansvar i sommerjobben, fikk hun utfordre seg i trygge rammer med tett oppfølging fra avdelingen.

– Jeg ble overrasket over hvor raskt vi ble integrert i teamene, og hvor godt vi ble tatt imot. Vi har følt oss som faste ansatte, noe som gjorde at det ble veldig rart og litt sårt å være ferdig etter sommeren. Det er kanskje fort gjort at man ville følt «oss» og «dem», litt sånn underdanig, siden vi var sommerstudenter. Men i Hemit følte jeg vi ble hørt, sett og satt pris på.

Brendeløkken roser også jobben som er gjort i Hemit med å sette sammen studentteamet fra starten av.

–Dette er det mest fantastiske gruppearbeidet jeg har vært med på. Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet oss imellom. Å jobbe med de andre i teamet med annen fagbakgrunn enn meg, gjorde at jeg fikk sett hvordan de gikk frem og angrep en arbeidsoppgave med deres fagbakgrunn.

Ifølge Trond Utne, administrerende direktør i Hemit, har det vært en positiv opplevelse å ha årets sommerstudenter i Hemit.

– Studentene har fått til imponerende mye i løpet av noen hektiske sommeruker, og bidratt med å utfordre oss og gi oss nye perspektiver. Vi har allerede bestemt oss for at dette skal vi gjennomføre også neste år.

Adminsitrerende_direktør_Hemit_Trond-Utne

Foto: Marius Rua

Trond Utne, administrerende direktør i Hemit HF

Volleyball og ølsmaking

Sommeren 2024 er første gang Hemit har hatt sommerjobb i samarbeid med Workation, et program som tilrettelegger for kombinasjonen av arbeid og sosialt miljø i Trondheim.

– Å få være med på de sosiale aktivitetene var veldig gøy og definitivt et pluss for sommerjobben. Vi hadde blant annet kick off med nydelig grillbuffet og quiz på Ladekaia, ølsmaking, og kajakk i Nidelva, sier Brendeløkken.

Samtlige arrangementer er gratis for studenter som jobber i en Workation-bedrift.

Ifølge HR-teamleder i Hemit, Vibeke Sætherhaug Indergård, kommer Hemit til å fortsette samarbeidet med Workation også fremover.

– Trondheim kan være en litt stille og rolig by om sommeren, men når vi er med på Workation, vet vi at studentene har ulike aktiviteter de kan være med på. Vi føler oss trygge på at de er i gode, sosiale hender i løpet av sommerferien, sier Sætherhaug Indergård.

Sist oppdatert 30.09.2024